AZURE CLOUD MIGRATION

Je wilt als organisatie innoveren en klaar zijn voor de toekomst: vernieuwen, groeien en daarmee meer omzet realiseren. Je beseft je dat de Cloud hierbij een must is. Maar hoe transformeer je een traditioneel applicatielandschap naar een moderne Cloud-omgeving met alle voordelen van dien? Heel simpel: Get Innvolved met onze Innovatieve en Innspirerende aanpak volgens het Innvolve Azure Cloud Migration framework!

MET MICROSOFT AZURE KLAAR VOOR DE TOEKOMST

Zoek je naar verbetering van de productiviteit, wendbaarheid, snelheid, innovatiekracht en gebruikerservaring van jouw organisatie? Dan is een transitie naar de Microsoft Azure cloud de perfecte oplossing.

Het Microsoft Azure-cloudplatform behoort tot de beste én meest betrouwbare Cloudplatforms ter wereld. Migreren naar de Cloud is dan ook dé keuze voor organisaties die al gebruikmaken van Microsoft producten en/of diensten zoals Microsoft 365

Met de juiste Cloud services en inrichting van het Cloudplatform, kan de focus van je organisatie eindelijk weer op de business, op strategische ontwikkeling en groei liggen. Met de omarming van het Azure-Cloudplatform krijgt elke organisatie de naadloze integratie dat het verdient.

WAT INNVOLVE VOOR JOUW TRANSITIE NAAR AZURE KAN BETEKENEN

Wij zijn er voor organisaties die een cloud avontuur beginnen of een bestaande willen transformeren. Van een pril idee tot duidelijke visie. Wij haken graag aan bij de start, bepalen samen de koers, ontdekken kansen en verbinden ons maximaal om een sterke digitale transformatie te realiseren. Met onze ondernemende mind-set, betrokkenheid en expertise op het gebied van Cloud voegen wij maximaal waarde toe. 

DE VOORDELEN VAN EEN MIGRATIE NAAR AZURE

Het Azure-Cloud platform is dé keuze voor organisaties die al gebruikmaken van Microsoft producten en/of diensten zoals Microsoft 365. Microsoft Azure biedt een omvangrijk platform én wereldwijd netwerk waarop je een breed scala aan bedrijfsapplicaties, of je volledige IT-omgeving, kunt bouwen, implementeren en beheren. Met meer dan 200 producten en Cloudservices zijn de mogelijkheden eindeloos. En dat ook nog eens compliant is met GDPR én ISO27001. Het kan!

INNVOLVE AZURE CLOUD MIGRATION FRAMEWORK

Welke stappen moet je ondernemen als je met je organisatie naar de Cloud migreert? Wij werken volgens het Microsoft Cloud Adoption Framework (CAF) om klanten volgens een bewezen methode Cloud Native te maken. Omdat we natuurlijk zelf ook niet stilstaan -en de praktijk vaak net wat weerbarstiger blijkt dan de theorie- hebben we zelf een afgeleide gemaakt: het Innvolve Cloud Migration Framework. In deze integrale aanpak combineren we de Microsoft aanpak met de lessen die we als Innvolve hebben geleerd bij onze klanten als het gaat om een migratie naar de Azure-Cloud.

Azure Readiness Assessment

In de vorm van een aantal interactieve workshops beantwoorden onze Azure specialisten vragen, dragen we kennis over en nemen je mee in de wereld van Azure. En uiteraard kijken we ook meteen concreet naar de stappen die gezet moeten worden in de migratie naar Azure.

De Azure Readiness Assessment levert de volgende inzichten:

 • Een basisbegrip van Azure en de meerwaarde van Azure voor jouw organisatie
 • Een overzicht van de running costs op Azure
 • Een schatting van de migratiekosten naar Azure
 • De mogelijkheden en onmogelijkheden van een migratie van de bestaande infrastructuur naar Azure en een advies over eventuele alternatieven
 • Een advies over de vervolgstappen voor een migratie naar Azure

De Azure Readiness Assessment geeft voor een vaste prijs antwoorden op al deze vragen.

Klik hier voor meer informatie over de Azure Readiness Assessment 

Azure Planning

In deze stap zetten we ideeën om in concrete migratieplannen en maken we de planning. Op basis van bewezen tooling en interactieve workshops maken we een volledige scan van het bestaande IT landschap. Daarnaast inventariseren we de aanwezige skills en supportcapabiliteit om jouw organisatie voor te bereiden op de stap naar de Azure Cloud.

De Cloud planning resulteert in een duidelijk rapport met de volgende onderdelen:

 • De resultaten van de on-premise scan
 • Een high-level design voor de nieuwe Cloud-omgeving
 • Een gedetailleerd Cloud-adoption plan geprioriteerd op basis van business impact en technische complexiteit
 • Een skills readiness plan wat je kunt gebruiken om de organisatie voor te bereiden op de veranderingen en nieuwe technologieën
 • Een Business Case waarin de totale investering duidelijk onderbouwd wordt

Azure Innvolvement Competence Center

Een Cloudmigratie raakt de hele organisatie en het is daarom belangrijk dat de iedereen ‘Innvolved’ raakt. Dit doen we met het opzetten van een Competence Center. Met dit team embedden we Cloud-kennis binnen het hart van de organisatie. Het team bestaat vaak uit eigen systeembeheerders, netwerkspecialisten, developers en/of functioneel beheerders, ondersteund door onze Azure consultants.

Het Competence Center team bereidt de Azure omgeving voor en wordt opgeleid om te zorgen dat alle processen, infrastructuur en tooling in-place zijn om de migratie tot een succes te maken. Wij werken op basis van Infrastructure-As-Code (IAC) en DevSecOps om de Cloud-omgeving optimaal en veilig in te richten.

Ook na de migratie naar Azure zorgt het Competence Center voor een optimaal gebruik van Azure. Eenmaal op Azure verschuift de focus van het team naar optimalisatie, innovatie en adoptie.

Azure Landing Zone

Op basis van jarenlange ervaring en bewezen best-practices, technieken en tooling bouwen we een volledig gestandaardiseerde Azure landing-zone. We houden rekening met schaalbaarheid, security, governance, networking en identity management die voor de omgeving nodig zijn.

Omdat we geloven in een continue verbeterproces en alles wat vandaag veilig is, morgen potentieel onveilig kan zijn, bieden we de landing zone aan als een managed dienst. We bouwen de landing zone voor een vaste prijs op en kunnen daarna ook de Azure omgeving monitoren en goed beveiligd houden.

Voordelen van de Azure landing zone as-a-service:

 • Snel, goed en veilig een stabiele Azure omgeving waarop je kunt verder bouwen
 • Monitoring vanaf het begin geregeld
 • Security by design als de standaard
 • Startklaar voor toekomstige innovaties

Azure Migration

Onder regie van het Competence Center werken we aan de daadwerkelijke migratie. Door alle fases als één team aan te vliegen, zorgen we voor een optimale training on the job.

We werken volgens de SaaS -> PaaS -> IaaS methodiek. Dit houdt in dat we altijd eerst kijken of een workload, product of dienst past binnen de SaaS stack van Azure. Is dat niet het geval dan onderzoeken we de mogelijkheden van een PaaS dienst. Blijkt ook dat geen valide mogelijkheid dan pas richten we een server in op basis van IaaS. Op die manier halen we altijd het maximale uit het Azure platform.

Ook helpen we om innovaties toe te passen die helpen bij het benutten van Cloud-specifieke kansen. Denk hierbij aan het inrichten van high availability, site recovery, SIEM of het integreren van Cloud-specifieke diensten als Azure Search of Azure Cosmos DB.

EEN MODERN CLOUD LANDSCHAP ZONDER ZORGEN

Na de Azure Cloud Migration begint het pas echt. Met de Managed Cloud dienstverlening van Innvolve  krijgt jouw organisatie de naadloze integratie dat het verdient. Onze Managed Cloud dienstverlening is er op gericht organisaties te ondersteunen en daar waar gewenst te ontzorgen. Diensten zijn ook afzonderlijk af te nemen. Onze dienstverlening bestaat uit:

 • Nu de Azure migratie is afgerond zijn we eigenlijk pas net begonnen. De mogelijkheden zijn vanaf nu eindeloos.

  Sander Groenenberg
  ICT manager Greenwheels

 • Het uiteindelijke resultaat na de Azure migratie is een besparing van een miljoen euro jaarlijks

  Ton Bogert
  IT manager bij VECOZO

 • Het zit in de naam, Innvolve is gecommitteerd, ze hebben de juiste insteek en zorgen ervoor dat het lukt.

  Ernesto Lopez de Vega
  Oprichter en Directeur Qwoater

WERKEN MET INNVOLVE

Omdat techniek pas interessant wordt als je het samen doet.

WHITEPAPER

Azure migratie

Je organisatie lift-en-shift migreren naar de Azure Cloud? Robbie laat in dit e-book aan de hand van goede voorbeelden en screenshots zien hoe je in zeven simpele stappen je omgeving lift-en-shift naar de Cloud brengt met Azure Migrate.

 • Stap 1: Discovery
 • Stap 2: Assessment
 • Stap 3: Dependency analyse
 • Stap 4: Landingszone voorbereiden
 • Stap 5: Migratie met Azure Migrate
 • Stap 6: Replication
 • Stap 7: Schaduwdraaien

LET'S TALK

PLAN EEN GESPREK IN

Vrijblijvend sparren over wat een migratie naar Azure voor jouw organisatie kan betekenen? Plan gratis een consult in!