BAM! De realisatie van het cloud-native datacenter voor onze klant Vecozo is genomineerd voor de Computable Awards 2020 in de categorie Digitale Innovatie. Vecozo kan middels cloudtechnologie veel sneller schalen naar daadwerkelijk gebruik én met het project is een besparing van één miljoen per jaar gerealiseerd. Een prachtig voorbeeld van hoe cloud innovatie kan versnellen en kosten kan verlagen. Discover-V is een innovatief cloudproject dat wij samen met Microsoft en CloudNation uitvoerden. Help jij ons dit innovatieve project te belonen met een mooie award? 

VECOZO

Vecozo speelt een grote en belangrijke rol in de digitale transformatie in de zorg. Vecozo exploiteert hét landelijk platform voor uitwisseling van miljarden berichten tussen meer dan 40.000 zorgaanbieders, alle zorgverzekeraars, alle zorgkantoren en alle 355 Nederlandse gemeenten. Het is essentieel dat Vecozo beschikt over veilige en betrouwbare infrastructuur die voldoet aan AVG, NEN7510 en ISO27001. Ook moet deze infrastructuur voortdurend mee kunnen groeien zonder dat daarvoor iedere keer forse investeringen moeten worden gedaan in hardware, software, infrastructuur en mensen (competenties). Cloudtechnologie biedt Vecozo deze flexibiliteit.

Discover-v: een innovatieve cloudmigratie

Het project ‘Discover-V’ van Vecozo, Microsoft, CloudNation en Innvolve is genomineerd voor de Computable Awards 2020 in de categorie Digitale Innovatie. Vecozo kan met cloudtechnologie sneller schalen naar daadwerkelijk gebruik in plaats van inrichten op piekbelasting. Of sneller een proefomgeving klaarzetten voor (potentiële) klanten zonder extra investeringen. Zodoende heeft het een hoge redundantie met minder complexiteit. In het project is een cloud-native datacenter gerealiseerd via infrastructure-as-code. Dit betekent dat het hele datacenter, secure en compliant, via code en pipelines wordt opgebouwd in plaats van handmatig. Na de realisatie van het cloudplatform op het paas-platform Azure, worden de meer dan vijfhonderd databases en 300 configuratie-items gemigreerd naar een cloud-native oplossing en wordt de kantoorautomatisering gemigreerd naar saas-oplossingen. Aansluitend worden de Vecozo-datacenters volledig uitgeschakeld.

Resultaat: voordelen van deze cloudmigratie

Door de hoge mate van automatisering is met het project een besparing van één miljoen per jaar gerealiseerd. Met de automatisering is continu transparantie in performance, beschikbaarheid, kosten, security en compliance bereikt. Samen met Microsoft, Macaw en CloudNation is in de afgelopen anderhalf jaar gewerkt aan de realisatie van een secure en compliant platform. De oplossing voldoet aan de (internationale) normen en de hoge eisen van opdrachtgevers, zeker waar het gaat om de vertrouwelijkheid van de gegevens van bijzondere groepen in onze maatschappij. De mate van automatiseren van deployments, monitoring en de schaal van het project, een complete datacenter-migratie die een platform met miljarden berichten midden in de branche raakt, maakt dat het een uniek project is.

Gerelateerd

Meer innformatie?

Wil je meer weten over Help jij ons aan een Computable Award? Stem op Discover-V!, neem dan contact met ons op.