Hello fellow gamer! Je hebt het ongetwijfeld voorbij zien komen: Gamescom 2023 in Keulen van 24 tot en met 27 augustus. Vier dagen lang werd beurshal Koelnmesse omgetoverd tot walhalla vol (nieuwe) games, nieuwste technologieën, game goodies, Cosplay, eetgelegenheden en andere game-gerelateerde taferelen. 

Stelletje globetrotters

En wij zouden geen Innvolvers zijn als we daar niet bij moésten zijn. Dus zo gezegd, zo gedaan: Innvolve ging naar Gamescom 2023 in Keulen. Niet alleen om ons te laten informeren over alles rondom games, maar ook om te netwerken en contact te maken met andere bezoekers. De dag begon met een goede sfeer in de auto, ondanks het feit dat dit om 7 uur in de vroege ochtend was. Er werd verzameld in Vught. Meegenomen door de gezellige afspeellijst van Tobias gingen Bram, Tobias, Sanne en Tom op hun weg naar Keulen. De reis van ruim twee uur ging voorspoedig. Al werd er nog vóór de grens een nodig plas-/koffiepauze gehouden.

Eenmaal aangekomen in Keulen was het zoeken naar een parkeerplaats. Dit duurde even. Logisch ook: op Gamescom komen 200.000 man af. Toen de auto geparkeerd stond, ging de groep met vol enthousiasme richting de entree. Vol verwachting stonden ze te trappelen voor de grote deuren van de beurshal. Al voorbereidend op de tientallen hallen vol bedrijven die hun nieuwste spellen kwamen showcasen. Eenmaal door de security, werden ze in de aankomsthal overrompeld door de schaal. Van Sega en Ubisoft tot indie-bedrijven. Van alles was er te zien en te beleven. Sterker nog: genoeg bezoekers zagen hun kans om de nieuwste spellen uit te proberen. De rijen, fluctuerend van 45 tot 500 minuten, hielden hen zeker niet tegen.

De gaafste polaroid wint!

Tijd om op te splitsen. Bram en Tobias als duo 1, en Tom en Sanne als tweede partners in crime. Met een Polaroid camera, visitekaartjes én een telefoon met formulier op zak, gingen de twee duo’s de vele zalen door om bezoekers op de foto te zetten. De winactie? De gaafste Polaroidfoto van de dag wint één van de camera’s waar Team Innvolve Gamescom mee trotseerde. Benieuwd naar de winnende foto en alle andere foto’s? Check het hier.

De eerdere optimistische woorden van Tobias: “In de ochtend maken we gewoon onze ronde af, zodat we in de middag kunnen genieten van Gamescom” waren kort geleefd toen bleek dat alles nog niet zo snel ging. In de opvolgende 7,5 uur kwamen de duo’s allerlei verschillende groepen mensen tegen. Van bezoekers die veel tijd in hun outfit staken tot mensen die net zo “creatief” waren geweest als uh… onze vier Innvolvers, bijvoorbeeld. Soms nog wat verlegen of afwachtend, dus “op de foto gaan” stond niet bij iedereen op de nummer-1 activiteit van de dag. In de middag kwamen de duo’s weer samen om bij te praten en te genieten van een welverdiende lunch. Bestaande uit pretzels en salades. Met een volle maag en goede moed gingen de vier vervolgens weer op pad om de laatste foto’s te maken. Aangezien Tobias en Bram tot dan toe het best-presterende team bleken te zijn, gaven zij Sanne en Tom nog wat tips. Einde van de middag waren alle Polaroid-velletjes opgeschoten en was het tijd voor een biertje. Proost!

Vrijetijdsbesteding

Met nog twee uur op de teller wisten Tom en Bram niet hoe snel ze naar de Developer van “Dwarf Fortress” moesten gaan. Helaas met weinig succes: de Developer was een uur eerder vertrokken. Zo gingen Bram en Tom met pijn in het hart verder. Sanne en Tobias, daarentegen, konden hun enthousiasme niet bedwingen toen ze een optreden passeerden van twee Pikachu’s die zich waagden aan een kek dansje. Later kwam de groep nog langs een Mario Kart stand waar Sanne even twijfelde om een paar rondjes te crossen op het Baby Circuit. Tot zover haar game-fanatisme.

Tegen het einde koos Bram er tóch nog even voor om de nieuwe game van Ryu Ga Gotoku Studios te proberen. “Like a Dragon Gaiden: The man who erased his name”. Eenmaal weer herenigd, gingen de globetrotters op weg terug richting Vught. Maar niet voordat hun maagjes werden gevuld met een bezoekje aan de Burger King. Waar zij over heerlijke hamburgers de gave dag nog eens nabespraken.

Gerelateerd

Meer innformatie?

Wil je meer weten over Spotted op Gamescom 2023, neem dan contact met ons op.