Woensdag 8 maart: Internationale Vrouwendag. Wij werken dan wel in de IT, dat vaak bekendstaat als een vakgebied vol mannen, maar toch staat Innvolve heel wat dames sterk. En op zo’n dag als vandaag willen we de dames tóch even in het zonnetje zetten. Al waarderen we iedereen natuurlijk evenveel. Maar werken in de IT: hoe is dat als vrouw?

Laten we vooropstellen dat de inbreng van de vrouwen binnen Innvolve vele malen belangrijker is dan hoeveel vrouwen er bij ons werken. Maar laten we wél wezen: een gemêleerde man-vrouwverdeling werkt toch wel heel fijn (en het percentage vrouw bij Innvolve is een stuk hoger dan gemiddeld!). Want waar vrouwen over het algemeen van de details zijn, zijn mannen heel innovatief. En waar mannen daadkrachtig werken, acteren vrouwen meer vanuit emoties. Aldus het internet tenminste. Don’t shoot the messenger. En om daar nog even wat verder op in te gaan, vroegen wij de Innvolve-vrouwen hoe zij het ervaren om bij Innvolve te werken. Tussen tóch best wat mannen.

Om meteen met een leuk feitje te beginnen: de eerste programmeur ooit was namelijk een vrouw. Ada Lovelace (1815 – 1852) om precies te zijn. Toentertijd werd ze voor gek verklaard. Ondertussen zweren we bij haar essay dat ze schreef over algoritmen en programmeren. Do we need to say more?

We hadden het net al even over de verschillen die er – volgens het internet – zouden zijn tussen mannen en vrouwen. Bij Innvolve is het als volgt. De verschillen liggen er vooral in strategie, communicatie en dynamiek. En we zijn er heel trots op dat we die krachten kunnen bundelen om samen tot een succesvol eindresultaat te komen. Komen we toch weer uit bij Inn It Together ;-). Niet alleen in onze bedrijfscultuur overigens, maar ook in de kwaliteit richting onze klanten. Hoe vullen we elkaar dan zo goed aan? Mannen zeggen eerlijk wat ze vinden en draaien nergens omheen. Vrouwen zorgen voor extra verbinding en de juiste inbreng binnen de “mannenwereld” van de IT.

Onze dames hebben zich niet alleen op de werkvloer allang bewezen (bijvoorbeeld Emmelot, onze female touch in het Development team), maar ook tijdens de sportieve events en sporten in het algemeen. Zo fietste/wandelde/rende Charlotte het grootste deel van onze Virtual Mission naar de Mount Everest (lees: 2131 kilometers) in 2021, speelt Jente menig man uit het Padel-veld, en danst Rianne de sterren van de hemel. Zelfs met het jaarlijkse Pokertoernooi versloegen onlangs twee dames alle andere mannen. De reden: mannen gaan sneller “all-inn”, vrouwen pakken het wat subtieler aan.

Zonder de Innvolve-vrouwen hadden we de Innvolve-hoodies sowieso niet gehad. Zij pleitten immers al jaren voor een Innvolve kledinglijn. Én zou er geen karaoke worden gezongen op het kerstfeest. Dat is één van de vele dingen die zeker zijn. Hoe blij we ook zijn met alle toppers van mannen die bij Innvolve werken, zetten we vandaag het vrouwelijke kracht van ons bedrijf nog even extra in de spotlights!

Gerelateerd

Meer innformatie?

Wil je meer weten over Who run the world?, neem dan contact met ons op.