Valt mijn organisatie onder de kritische sectoren en hoe belangrijk zijn de NIS2-richtlijnen voor ons? Hoe staat mijn organisatie ervoor als het gaat om NIS2-compliancy? Welke acties moeten we nog ondernemen om te voldoen aan alle richtlijnen en mijn cyberveiligheid te verbeteren?
Binnen drie tot vijf werkdagen (afhankelijk van de omvang en complexiteit van je IT-omgeving) een gap-analyse en concreet actieplan om ervoor te zorgen dat jouw organisatie zo snel mogelijk aan de NIS2-richtlijn voldoet.Â
Het kan zijn dat je niet weet hoe je als organisatie moet beginnen om op tijd NIS2-complaint te zijn, of je denkt juist te voldoen aan de richtlijnen en wil dit laten controleren door een externe partij. Met het NIS2 Assessment helpen onze Security-experts jou om je NIS2 business case rond te krijgen. Samen beoordelen we de huidige status van je NIS2-compliancy. Naar aanleiding daarvan komen we met een gap-analyse die duidelijk maakt waar jouw organisatie nog kan verbeteren op cybersecurity. Samen zorgen we ervoor dat je een vliegende start kan maken of juist succesvol de laatste stappen kunt zetten. We beantwoorden vragen, dragen kennis over en nemen je mee in de wereld van cyberveiligheid en NIS2.
Het NIS2 Assessment helpt jouw organisatie om zo snel en zo goed mogelijk NIS2-compliant te zijn.Â
1. Audit op basis van de NIS2-checklist
Samen doorlopen we een uitgebreide audit, ook wel een checklist, die jouw organisatie grondig controleert op NIS2-compliancy en de beveiliging van je IT-omgeving. Deze checklist is gebaseerd op de vijf primaire pijlers van het NIST-framework: Identity, Protect, Detect, Respond en Recover.
2. Gap-analyse door TISO
Op basis van de output uit de audit stelt onze TISO een gap-analyse op waarin “van IST naar SOLL” staat beschreven.
3. Verbeter- en actieplan
In een verbeter- en actieplan maken we concreet welke stappen jouw organisatie nog moet nemen – op de korte en lange termijn – om NIS2-complaint te worden en cyberveiligheid te verbeteren.
4. Eventueel ondersteuning bij realisatie
We kunnen ons voorstellen dat je voor die verbeteracties niet altijd de juiste mensen in dienst hebt of je je liever blijft focus op kernactiviteiten. Daarbij kunnen onze Security-experts je ook ondersteunen of ontlasten. Afhankelijk van de acties kan je bijvoorbeeld denken aan een Micro SOC, ondersteuning van een consultant of hulp bij het ontwikkelen van beleid zoals het opstellen van een Disaster Recovery Plan.
Vrijblijvend sparren over wat de NIS2-richtlijn voor jouw organisatie betekent en hoe je hier het beste mee aan de slag kunt gaan? Neem contact met ons op.
Wil je met Innvolve werken?
Bel ons of neem contact met ons op via het volgende adres.
Klaar voor verandering?
Neem contact op met onze recruiters.
© 2025 Innvolve Groep
KvK nr: 56796072
BTW nr: 852305758B01
KvK nr: 56796072
BTW nr: 852305758B01