Wat is C#?

Microsoft ontwikkelde in 2001 de universele programmeertaal C# – Engels uitgesproken als [see sharp] – als onderdeel van het .NET-initiatief en als antwoord op het succes van Java. Deze taal is compleet gericht op OOP (Object Oriented Programming). Dit betekent dat deze zich volledig focust op het gebruik van objecten.

C# is een open source, eenvoudige, moderne, objectgeoriënteerde én multi-paradigma programmeertaal (hele mond vol, dat wel). Dat laatste betekent dat je met deze taal meerdere programmeerconcepten en -technieken kunt combineren. De taal wordt veel gebruikt voor het ontwikkelen serverapplicaties, desktopapplicaties. En ook in tablets en smartphones.

Kenmerken van de programmeertaal zijn onder andere:

  • Snel en open source;
  • Cross-platform en veelzijdig;
  • Ondersteunt alleen single inheritance – in tegenstelling tot C++;
  • Maakt onderscheid tussen reference types en value types;
  • Ondersteunt operator overloading.

Over het algemeen is het makkelijk om te beginnen met C#. Het is namelijk een high-level language (HLL). Hierdoor staat deze taal dichter bij andere populaire programmeertalen als C, C++ en Java. Dit maakt C# extra toegankelijk en makkelijk te leren.

Wist je verder dat veel videogame-developers gebruikmaken van C#? Dit komt door het feit dat de taal gebruikmaakt van features als Automatic Garbage Collection, interfaces, die objectgeoriënteerd zijn. Deze features maken de programmeertaal dus heel geschikt voor videogame-development.