Wat is Azure Virtual Desktop?

Azure Virtual Desktop [spreek uit: ejzjuur vurtjuwal desktohp] is een app- en desktop-virtualisatieservice die in de Azure Cloud wordt uitgevoerd. Een uitgebreide, Cloud-gebaseerde virtualisatiedienst die als een oplossing biedt voor organisaties op zoek naar een makkelijke en bovenal veilige manier om werknemers op afstand te laten werken. De virtual desktops worden geïmplementeerd en beheerd. Met als doel om een schaalbare en flexibele Cloud werkplek beschikbaar te kunnen stellen.

De dienst levert complete desktops op basis van verschillende besturingssystemen. Denk daarbij aan Windows 7, Windows 10, Windows 11 en Windows Server.

Een groot voordeel van Azure Virtual Desktop is dat het een virtuele werkplek realiseert. Deze werkplek is niet alleen functioneel, maar ook veilig, betrouwbaar, modern en flexibel. Dit is mogelijk door de sterke integratie met andere Microsoft-applicaties en diensten van Azure. Dat doet de productiviteit stijgen van zowel medewerkers als de organisatie als geheel.