Wat is Microsoft OneDrive?

Microsoft OneDrive [majkroowsoft wahndraajf] is een persoonlijke opslagruimte die draait in de Cloud. Voor al je bestanden, video’s, foto’s, instellingen en herinneringen. Zo zijn deze gegevens niet enkel beschikbaar op de fysieke device, maar altijd terug te halen via een back-up als er wat met je device gebeurt. Of wanneer je van een nieuw device gebruikt gaat maken.

Je kunt deze gegevens niet alleen veilig opslaan, maar ook real-time bewerken, organiseren, bekijken én delen. Alle wijzigingen die worden gedaan, worden automatisch doorgevoerd op de apparaten die zijn verbonden. Ook offline heb je altijd toegang tot je bestanden.

Het grootste verschil voor bedrijven tussen OneDrive en SharePoint is dat alle bestanden in OneDrive volledig privé zijn totdat de gebruiker deze gaat delen. Dit maakt dat de bestandenervaring van OneDrive gericht is op persoonlijk werk, waarna de bestanden eventueel op te slaan zijn in het team waarin de medewerker werkt. Wanneer de medewerker een nieuwe, gedeelde locatie nodig heeft om teamdocumenten in op te slaan, wordt een gedeelde bibliotheek aangemaakt vanuit OneDrive. Dat wordt toegankelijk vanuit Teams, Outlook en SharePoint. Vanaf dat moment kan je live samenwerken in de gedeelde Office-documenten. Zo werkt iedereen in de laatste versie. Microsoft OneDrive is aan te schaffen in het Microsoft 365-pakket van je organisatie, beginnend vanaf een terabyte opslag per medewerker.

Meer weten over OneDrive voor bedrijven? Zoals de grootste voordelen en kosten. Wij schreven erover!