Wat is Load Balancer?

Een Azure Load Balancer [loot balenser] biedt ondersteuning voor het maximaal beschikbaar stellen van services en het schalen van toepassingen. Het werkt op de vierde laag van het Open Systems Interconnect (OSI) model, als enige contactpunt voor clients. Hierdoor is het in staat om ingaande stromen aan de front-end kant te verplaatsen naar exemplaren van de back-end.

Er zijn twee typen:

  1. Openbare load balancer. Biedt uitgaande verbindingen voor Virtual Machines in een Virtual Network door middel van privé-IP-adressen die worden vertaald naar openbare IP-adressen;
  2. Interne (privé) load balancer. Maakt gebruikt van privé-IP-adressen zonder deze om te zetten naar openbare adressen. Dit type balancer wordt gebruikt voor het verdelen van het verkeer binnen een Network.

Met behulp van Azure Load Balancer kan in- en uitgaand verkeer worden ondersteund in verschillende scenario’s. Dit gebeurt snel door de hoge doorvoer en lage latentie van de service. Het is zelfs mogelijk om te werken met miljoenen stromen voor alle UDP- en TCP-toepassingen. Denk hierbij echter ook aan het verplaatsen van in- en externe resources tussen Azure regio’s, ondersteuning in taakverdeling van IPv6 en statuscontroles voor het bewaken van resources.