Wat is Microsoft Cloud?

Microsoft Cloud [majkroosoft klouwt], ook wel het Azure Cloudplatform, is een combinatie van meer dan 200 producten en Cloudservices die zijn ontworpen om een organisatie te helpen bij het creëren van nieuwe oplossingen en het bouwen van nieuwe toepassingen. Microsoft biedt hun cloudcomputingservice aan onder de naam “Microsoft Azure”.

Concreet gezien, betekent dit dat computingservices worden geleverd vanuit de Cloud. Inclusief opslag, servers, databases, netwerkfuncties, analysefuncties en software via het internet. Websites, webapplicaties of bedrijfsapplicaties zijn te allen tijde via het internet verbonden. En dat internet is uiteindelijk de Cloud. De belangrijkste voordelen daarvan zijn dat het veel schaalvoordelen biedt, innovaties veel sneller verlopen en resources flexibeler (bereikbaar) zijn. Een financieel voordeel is dat je doorgaans alleen betaald voor de Cloudservices die daadwerkelijk worden gebruikt. Eindgebruikers hebben eenvoudig toegang tot de services en het beheer van hun account binnen de Cloudomgeving.

Niet alleen Microsoft biedt een Cloudcomputingservice. Ook Amazon (Amazon Web Services) en Google (Google Cloud Platform) doen dit. In theorie kun je met Azure hetzelfde als met deze cloudproviders, maar Innvolve heeft zich volledig gespecialiseerd in de Azure Cloud.