Wat is Windows 365 Cloud PC?

Windows 365 Cloud PC [windoohws drievijfenzestig klouwt peesee] is een virtuele werkplek, ook wel desktopoplossing. Deze oplossing maakt het mogelijk om een volledige Windows-omgeving veilig vanuit de Microsoft Cloud naar elk gewenst apparaat te streamen. Hierdoor hebben gebruikers binnen een organisatie altijd en overal toegang tot de tools die zij nodig hebben om productief hun werk te kunnen doen. De Windows-ervaring is niet alleen gepersonaliseerd, maar biedt ook goede bescherming tegen securityrisico’s.

Elk apparaat kan een 365 Cloud PC zijn. Denk aan Windows, Mac, Android of iOS. Het wordt ingericht op basis van voorkeuren van de gebruiker. Het kan zelfs worden ingesteld op persoonlijke apparaten. Een ander voordeel van Windows 365 Cloud PC is dat je gemakkelijk tijdelijke teamleden kunt onboarden.

Deze virtuele werkplek biedt veel gemak, maar niet veel maatwerk. Hierdoor is het met name interessant voor organisaties die op zoek zijn naar een efficiënte online werkplek, dat niet aan veel eisen hoeft te voldoen.