De enorme risico’s van digitale aanvallen en de steeds groeiende wet- en regelgeving zoals de NIS2-richtlijn dwingen bedrijven om actief aan de slag te gaan met Cyber Security.
De pijlen van criminelen richten zich steeds vaker op de MKB-markt. Door de inzet van slimme scripts en robots worden ook kleinere organisaties steeds vaker slachtoffer van ongewenste toegang tot systemen. Cyber Security is dus voor iedere organisatie een zeer belangrijk onderwerp.
Naast het beschermen van je organisatie tegen ongewenste toegang tot digitale systemen heeft het bedrijfsleven ook te maken met wet- en regelgeving zoals bijvoorbeeld de NIS2. Belangrijk is daarom om de volgende vragen te stellen als het gaat om Cyber Security;
Security is verweven in de bedrijfsvoering. Maak daarom een roadmap voor security. Innvolve en Microsoft kunnen je daarbij helpen. Wij hebben verschillende oplossingen en de kennis om Cyber Security binnen jouw organisatie op de kaart te zetten.
Een security assessment is de basis van je beleid om de digitale beveiliging van je organisatie te waarborgen. Het einddoel van het assessment is een Cyber Security roadmap. Een stappenplan om je te helpen je doelen te bereiken en de gaten te dichten.
Een Cyber Security assessment bestaat uit de volgende onderdelen:
Het assessment geeft inzicht in de huidige beveiliging van een organisatie. Het brengt risico’s in kaart en komt met aanbevelingen om de continuïteit van de organisatie te waarborgen.
Het kan zijn dat je niet weet hoe je als organisatie moet beginnen om op tijd NIS2-complaint te zijn, of je denkt juist te voldoen aan de richtlijnen en wil dit laten controleren door een externe partij. Met het NIS2 Assessment helpen onze Security-experts jou om je NIS2 business case rond te krijgen. Samen beoordelen we de huidige status van je NIS2-compliancy. Naar aanleiding daarvan komen we met een gap-analyse die duidelijk maakt waar jouw organisatie nog kan verbeteren op cybersecurity. Samen zorgen we ervoor dat je een vliegende start kan maken of juist succesvol de laatste stappen kunt zetten. We beantwoorden vragen, dragen kennis over en nemen je mee in de wereld van cyberveiligheid en NIS2.
Het NIS2 Assessment bestaat uit:
Lees meer over het NIS2 Assessment voor een vaste prijs van €2.750,-
Een Security Operations Center (SOC) is het centrale team binnen de organisatie dat verantwoordelijk is voor het bewaken, detecteren en reageren op cyberbeveiligingsincidenten en -bedreigingen. We noemen dit ook wel Managed Extended Detection and Response (MXDR). Het primaire doel van een SOC is om de veiligheid van de informatiesystemen, netwerken en gegevens van een organisatie te garanderen door actief te monitoren op aanvallen.
SIEM is de afkorting die staat voor Security Incident & Event Monitoring. Het gaat hier om technologie voor het gestructureerd en automatisch monitoren van incidenten. Eventueel kan er bij een incident ook direct worden ingegrepen doormiddel van response management. SIEM wordt gemanaged door het Security Operations Center.
Een SOC heeft een cruciale rol bij het beschermen van organisaties tegen cyberbedreigingen in het huidige digitale landschap. Dit is het hart van een allesomvattende cyberbeveiligingsstrategie. Veel grote organisaties hebben al een SOC. Steeds vaker zie je echter dat ook kleinere organisaties een SOC opzetten omdat cyberdreigingen zich blijven ontwikkelen, moet een SOC flexibel en proactief.
Lees meer over onze Micro SOC as a Service oplossing. Je kan al starten vanaf €1750,- per maand
Stel je voor dat je weet dat je over drie dagen een aanval van hackers kan verwachten. Threat Intelligence is één van de meest vooruitstrevende oplossingen in het pakket maatregelen welke beschikbaar is om jouw organisatie te beschermen tegen ongewenste toegang. Voorspellen op basis van beschikbare data kennen we al langer onder de noemer Business Intelligence of Data Science. In de Cyber Security is het voor veel organisaties nog nieuw.
Omdat kwaadwillende profiteren van de nieuwste technologieën is het steeds belangrijker om bedreigingen sneller te identificeren en waar mogelijk te voorkomen via real-time inzichten uit alle lagen van het web zoals hackersfora of andere bronnen waar hackers informatie delen.
Threat Intelligence verbetert de efficiëntie van het SOC door incidenten te voorspellen en vervolgens snel te identificeren en analyseren. Door automatisering kan je real-time reageren op bedreigingen en de werkdruk van je medewerkers verlagen.
Het Threat Intelligence platform stelt SOC-teams in staat om een proactieve en analytisch operatie te voeren. Met toegang tot onderzoeksmogelijkheden, kennis en informatiebronnen over bedreigingen kunnen SOC-teams nauwkeurig externe bedreigingen voorspellen en identificeren.
Een pentest is de afkorting voor een “penetratie test”. Dit is een bewust georganiseerde poging om in te breken in IT-systemen. De bevindingen van zo’n test worden gerapporteerd met aanbevelingen. Kwetsbaarheden worden geclassificeerd naar risico-blootstelling en voorzien van praktisch advies hoe deze kwetsbaarheden op te lossen zijn. Een pentest begint altijd met een nulmeting.
Uiteraard kan Innvolve adviseren over het type pentest, afhankelijk van wat je voor de organisatie wil testen. Gaat het om de volledige beveiliging of om een specifieke applicatie of onderdeel van je organisatie? We vertellen je graag meer over de mogelijkheden en hoe Innvolve dit aanpakt.
Het bewustzijn van Cyber Security binnen je organisatie is mogelijk één van de belangrijkste onderdelen van een securitybeleid. We weten allemaal dat medewerkers vaak aan het begin staan van een incident. 9 van de 10 aanvallen worden teruggeleid naar een menselijke fout. Awareness is daarom een zeer belangrijk onderwerp. Als je de awareness verhoogt worden de bedreigingen automatisch minder.
Innvolve heeft veel kennis in huis om een awareness training te organiseren. Ook een SOC-medewerker kan training geven aan collega’s om hen te helpen beveiligingsincidenten of potentiële bedreigingen te herkennen en te melden.
Online awareness training
Medewerkers worden gevraagd korte trainingen te volgen om de kennis te vergroten. Doormiddel van deze korte geautomatiseerde onlinetrainingen is de impact op de organisatie tot een minimum beperkt. Data maakt inzichtelijk wat het niveau is van uw medewerkers. Door voortdurende training zijn uw collega’s het sterkste wapen tegen cyberaanvallen en verminderen ze het risico op gegevensschendingen.
Phishing training
Deze training is een aanvulling op de awareness training. We versturen bewust phishing e-mails naar medewerkers. In het platform kunnen we in real-time kijken hoeveel mensen de mail openen en de resultaten beoordelen. Deze training zal zich telkens herhalen om de organisatie en het kennisniveau te blijven monitoren.
Melvin Welters
Zicht Risico en Verzekeringsadviseurs
Abi Merfol
Terberg
Ton Bogerd
VECOZO
Sander Groenenberg
Greenwheels
Erik Snels
Loket.nl
Inge Willems
Curio
Ernesto Lopez de Vega
Qwoater
Vrijblijvend sparren over wat een Innvolve voor jouw security kan betekenen? Neem contact met ons op.
Wil je met Innvolve werken?
Bel ons of neem contact met ons op via het volgende adres.
Klaar voor verandering?
Neem contact op met onze recruiters.
© 2025 Innvolve Groep
KvK nr: 56796072
BTW nr: 852305758B01
KvK nr: 56796072
BTW nr: 852305758B01