Hij startte zijn master Information Management maar besloot het roer helemaal om te gooien en koos voor het Innvolve Traineeship. Een mix van praktijk en theorie waarmee hij direct aan de slag kon. Inmiddels zijn we ruim vier maanden verder en rondt Jorian het theoretische gedeelte van zijn traineeship af en maakt zich op voor de praktijk. Hoe kijkt hij terug op het traineeship en wat zijn zijn belangrijkste lessons-learned? Je leest het hier!

Zo daar sta ik dan, vier maanden verder en halverwege het INNVOLVE Academy programma. Een rollercoaster van nieuwe dingen, nieuwe collega’s en nieuwe projecten. Soms duizelt het me weleens maar manman wat ben ik trots op mijn groei en ontwikkeling. En dit is nog maar het begin….

Binnenkort start Innvolve een nieuw traineeship. En natuurlijk kan ik nu iedereen vertellen over waarom je dit moet doen en waarom Innvolve the-place-to-be is voor iedereen die wat wil maken van zijn IT carrière. Maar dat ga ik niet doen. Wat ik wel ga doen is jullie meenemen in de lessen die ik de afgelopen maanden leerde.

Les 1: Haal eruit wat er inn zit

Tijdens het Traineeship duizelde het mij soms van de informatie. Vooral in de eerste weken. Eerlijk gezegd wist ik in de eerste weken niet wat me overkwam en hoe ik óóit al die nieuwe info ging onthouden; van Scrum en Azure trainingen tot aan het maken en houden van een elevator pitch (voor camera…). Toch heb ik dit allemaal op mij af laten komen en de informatie proberen op te nemen als een spons. Hierdoor heb ik in korte tijd enorm veel kunnen leren, certificaten gehaald en kennis kunnen toepassen.

Mijn advies is dus echt om het gewoon allemaal op je af te laten komen, neem de tijd om alles te laten landen en pak je kans om alles uit je Traineeship te halen. Als je er zo in zit, is een Traineeship een unieke kans om je carrière een kickstart te geven. Én om betaald te leren ?. Dankzij het Traineeship kan ik wel stellen dat ik de afgelopen maanden nog nooit zoveel heb geleerd en ik tot nu toe alles eruit heb gehaald wat er in zit.

Les 2: Practice makes perfect

De eerste weken van het traineeship stonden vooral in het teken van kennis en informatie ontvangen, maar daarna begint het echte werk. Tijdens het Traineeship hebben wij de kans gekregen om deze kennis gelijk toe te passen in de praktijk door middel van een aantal projecten, zowel intern, maar ook bij klanten. En dat was best even omschakelen! Normaal gesproken ben ik gewend om een duidelijk kader te ontvangen bij een opdracht voor school, in de praktijk is dit kader vaker flexibel dan een gegeven. Voor mij was dit wel eventjes wennen omdat je in het begin nog zoekende bent. Gelukkig heb ik binnen Innvolve ook een techmate en stonden veel collega’s van Innvolve klaar om hierbij te helpen. Door mij leergierig en proactief op te stellen merkte ik dat ik sneller tot het gewenste eindresultaat kwam. En ik leerde nog een hele belangrijke les… fouten maken is niet erg!

Practice makes perfect is wat ze altijd zeggen en past ook écht als quote binnen het Traineeship. Alle nieuwe informatie wordt je pas duidelijk op het moment dat je hands-on experience met de materie krijgt. Wat bij mij enorm heeft geholpen is het doen van kleine testprojectjes en het interne project, schroom dus niet om zelf wat uit te proberen met de opgedane kennis!

Les 3: Inn it together

Ik ben dit traineeship samen met Bram en Thimo gestart. Je bent samen en kan dus ook enorm veel van elkaar leren. Ieder heeft zijn eigen expertise waardoor je samen op een fijne, open en efficiëntere manier kan leren. Daarnaast heb je nog een genoeg specialistische collega’s binnen Innvolve die je maar al te graag iets bijbrengen over de nieuwste Azure ontwikkelingen, Frameworks of Development principes.

Ook staan de collega’s van Innvolve voor je klaar om eens te vertellen wat hun dagelijks bezig houdt. Dit heeft mij enorm geholpen om een duidelijk beeld te krijgen van de projecten binnen Innvolve en hoe ik straks ook aan de gang ga als volwaardig Cloud Consultant. Het motto van Innvolve is dan ook INN IT TOGETHER. En geloof mij maar, dat wordt écht waar gemaakt!

Gerelateerd

Meer innformatie?

Wil je meer weten over Van High School Dropout naar succesvol Cloud consultant, neem dan contact met ons op.