Op donderdagavond 9 juni verschenen Innvolvers en Flow-ITers met goede moed en een tikje competitieve gevoelens (je kent ze, hè) bij de Kartfabrique in Utrecht om het circuit daar onveilig te maken. Vanwege een klein afstemmingsmislukkelingetje binnen het “Event Team” van Innvolve gingen we dit keer individueel scheuren. Maar hey, dan kan je ook alleen jezelf de schuld geven als het even niet volgens verwachtingen stroomt.. Een kleine terugblik op onze Verstappen-achtige taferelen in Utrecht:

En die competitie was de hele avond voelbaar. Nadat alle Innvolvers zich hadden opgemaakt voor een moedige strijd op het circuit – volledig in stijl aangekleed met balaclava, helm en rood-blauw racevest – werden de karts vakkundig aangewezen. Het gaspedaal hoefde in ieder geval niet meer uitgevonden te worden. Want zoals het de eerste heat nog een beetje voorzichtig begon, werd slippen gaandeweg meer regel dan uitzondering. Naar verluidt dan, van onze side-line-supporters. Dat was overigens niet van toepassing voor Willem. Hij mistte helaas heat 1 en heeft zich dus meteen in de tweede heat moeten bewijzen.

Nog even terug naar die voorbereiding, want daar kwam ook een prima briefing bij kijken. Immers had Bas daar (een groot deel) van gemist. Want toen de blauwe vlag (lees: Laat degene achter je inhalen!) tot twee rondes toe nog nét niet voor zijn ogen werd gewapperd, had hij de hint nog niet begrepen. Inhalen was voor een aantal Innvolvers – laten we namen achterwege laten – echter nog niet echt aan de orde. Maar, het gaat om het meedoen! En zoals Sanne de hele tijd riep dat ze “écht laatste zou worden”, kwam ze wonder-boven-wonder ergens in de middenmoot terecht. Sterk staaltje aanstelleritis.

Zoals Thimo vorig jaar van zijn 15 minutes-of-fame er minimaal 11 vaststond in het gras, was dat dit jaar gelukkig niet aan de orde. Reden? Er was geen gras. En de heats duurden maar 10 minuten. Maar even zonder gekheid: hij racete zich gewoon een heleboel podiumplekken omhoog in heat 2, door zijn tijd met ruim 6 seconden te verbeteren.

Eindstand: Martijn wint heat 1, Remco wint heat 2. Ondergetekende beweerde echter dat hij (Martijn, dat gaat over jou) de tweede heat ook had gewonnen als de timer op zijn kart het wél had gedaan. Maar, gezien zijn eerste ronde willen we dit eigenlijk gerust geloven. Troostprijs: hij krijgt Lap Of The Day! En conclusie van de dag: het Max Verstappen-talent van Flow-IT wint wederom van het o-zo-competitieve Innvolve. Volgend jaar nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Gerelateerd

Meer innformatie?

Wil je meer weten over Verstappen-achtige taferelen, neem dan contact met ons op.