Het proces van Consultancy

Jij vindt ons of wij vinden jou. Dat we trots zijn op de gave klanten waarvoor we werken, steken we niet onder stoelen of banken. Maar hoe kom je als Consultant op een leuk, passend project terecht? Wij nemen je mee in het proces van Consultancy bij Innvolve.

Van je sollicitatie bij Innvolve Consultancy 

Het eerste contact 

We zeiden het al: jij vindt ons of wij vinden jou. Wat betekent dat in de praktijk? Jij solliciteert op een vacature of neemt contact met ons op. Óf één van onze recruiters neemt juist contact op met jou omdat je bij onze organisatie past. Uiteindelijk komt het op hetzelfde neer: het eerste contactmoment vindt plaats. Je wordt gebeld door Tobias of Bart en samen bespreken jullie jouw beweegredenen voor je oriëntatie naar een (nieuwe) baan, wat jij zoekt in een functie en in een bedrijf en waar jouw ambities liggen. Als er een match is tussen wat jij zoekt en wat Innvolve Consultancy kan bieden, wordt er meteen een real-life kennismaking gepland. Want waarom wachten als het gewoon goed zit?  

Let’s meet  

Tijd om beter kennis te maken. En waar beter dan op ons gezellige kantoor in Vught? Vaak is het eerste kennismakingsgesprek met onze recruiter óf een voor jou directe collega, samen met de hiring manager. In die meeting hebben we het vooral over jouw wensen, ambities, beweegredenen, arbeidsvoorwaarden, cv, en praktische zaken zoals de startdatum. Ook nemen wij je mee in wie wij zijn, wat we doen en met wie we dat doen. De focus ligt hierbij natuurlijk helemaal op jou als kandidaat: wie ben je en wat doe je graag?  

Assessment en technische diepgang 

Na het eerste gesprek hebben we binnen twee dagen telefonisch contact met elkaar. We bespreken dan ook kort hoe we het proces tot nu toe vinden gaan en we geven eventueel feedback vanuit ons als organisatie. Ook horen we graag hoe jij het tot nu toe hebt ervaren. Als alles goed zit vanuit beide kanten, sturen we je een online assessment toe én plannen we meteen een tweede gesprek. Het invullen van het assessment kost een uurtje van jouw tijd en gaat om jouw soft skills, competenties en communicatiestijlen. Zo kunnen we peilen – met een objectieve meetlat – in hoeverre we bij elkaar passen. Er is geen goed of fout, geen hoge of lage score. Het gaat puur over wie jij bent als persoon en wie wij zijn als organisatie. Het assessment bespreken je vervolgens telefonisch met de coach of hiring manager. In het tweede gesprek zoomen we verder in op de techniek. Omdat er ook een directe collega van de rol aan tafel zit, kunnen jullie samen sparen over de inhoud en techniek. 

Voorstel en tekenmoment 

Vaak hebben we al binnen een dag na het tweede gesprek weer contact met elkaar. Want enthousiast is enthousiast, en dan pakken we graag door. Tijd om over te gaan naar een voorstel of aanbieding. Tijdens een telefoongesprek bespreken we het voorstel en is er nog ruimte voor onderhandeling. Als iedereen zich kan vinden in de aanbieding en jij er een goed gevoel bij hebt, sturen wij je de bevestiging via de mail. We plannen dan ook meteen het tekenmoment in. Heb je in de tussentijd toch nog vragen? Dan kan je Tobias of Bart altijd bellen. 

Als we ons allemaal kunnen vinden in wat we contractueel op papier hebben gezet, is de tijd daar om het contract te ondertekenen. We maken er een leuk moment van bij ons op kantoor in Vught en je gaat ook zeker niet met lege handen naar huis. Los van een leuke, nieuwe baan natuurlijk ;). Je bent van harte welkom op onze events, ook die vóór jouw startdatum gepland staan.  

… tot de opdracht bij de klant

Onboarding bij Innvolve Consultancy 

Het is zover: jouw eerste dag bij Innvolve Consultancy. Van een feestelijke onboarding tot de kennismaking met je nieuwe collega’s. Vóór je startdatum heb je vaak al een kennismakingsmoment gehad met onze Resource Managers Eva of Gina. Samen duik je niet alleen in jouw cv, maar ook in jouw drijfveren. Wat heb je al gedaan, waar ben je goed in en waar ben je naar op zoek? Wat voor organisaties passen bij jou en waar krijg je energie van? Met antwoord op die vragen kunnen zij op zoek gaan naar een passende opdracht.  

Op inntake 

Als je samen tot de conclusie bent gekomen dat een bepaalde opdracht helemaal jouw ding is, word je aangeboden bij de klant waarna we overgaan op de intakevoorbereiding. Natuurlijk zijn we hier al eerder in het proces mee bezig, want we hebben al gespard over jouw kennis, waar jij energie van krijgt en wat juist niet bij jou past. In de intakevoorbereiding beantwoorden we al jouw vragen en besteden we extra aandacht aan waar jij behoefte aan hebt. Dit kan gaan over het voorstelrondje of over het beantwoorden van technische vragen. Het doel is om jou voor te bereiden op wie je tegenover je krijgt en het type opdracht dat het betreft.

Off we go! 

Klant blij, jij blij? Dan wij blij! Als het intakegesprek goed is gegaan en beide partijen graag samen willen gaan werken, zorgen wij ervoor dat alles aan de achterkant goed geregeld wordt. Op de afgesproken datum heb jij je eerste dag bij de klant. Natuurlijk blijf je altijd betrokken bij alle Consultants en bij ons kantoor in Vught. Met kennissessies, een pokeravond of een padeltoernooi. We doen het allemaal! Ook blijf je altijd betrokken bij Innvolve Consultancy doordat jouw aangewezen accountmanager regelmatig over de vloer komt bij jouw opdracht. Met je coach bespreek je regelmatig hoe het gaat met je ontwikkeling en of je nog helemaal op je plek zit.

Het proces van ConsultancyConclusie 

Een hele reis, dat proces van Consultancy naar een gave opdracht bij één van onze klanten. Het belangrijkste is natuurlijk dat je het naar je zin hebt, in een fijn team terechtkomt en jezelf elke dag kunt ontwikkelen of uitdagen. Dáár gaan we voor en voor niets minder. Voor functies als Cloud Architect, Modern Workplace Consultant of Software Consultant. Misschien iets voor jou? Neem contact op met Tobias of Bart of bekijk de vacatures nog eens! 

Gerelateerd

Meer innformatie?

Wil je meer weten over Het proces van Consultancy, neem dan contact met ons op.