Azure Second Opinion

Een IT-partner kies je voor de lange termijn. Samen bouw je vaak jaren aan de IT van jouw organisatie. Het nemen van beslissingen omtrent IT-infrastructuur is daarbij een cruciaal aspect geworden voor het behoud van concurrentievoordeel en operationele efficiëntie. Maar wat nu als er een verschil van mening ontstaat? Dan kies je voor een Second Opinion Assessment.

Met Dave van Straten

Waarom een Second Opinion?

De overstap naar Microsoft Azure bijvoorbeeld, wordt beschouwd als een strategische zet om schaalbaarheid, flexibiliteit en kostenefficiëntie te verbeteren. Echter, de weg naar een succesvolle IT-transformatie is bezaaid met uitdagingen, en soms kunnen organisaties vastlopen in het traject. Hetzij omdat de leverancier ‘cloudwatervrees’ heeft, maar steeds vaker horen we ook dat de huidige leverancier wel aan een project is begonnen, maar dat de juiste kennis toch ontbreekt. Het kan ook voorkomen dat jouw IT-leverancier alweer is overgenomen en dat je minder belangrijk bent geworden. Een project duurt dan onnodig lang of het komt helemaal niet van de grond en het vertrouwen in een goede afloop is dan ver te zoeken.

In deze context kan een Second Opinion van onschatbare waarde zijn. Gewoon een frisse blik, iemand met de juiste kennis die objectief naar de situatie kijkt en zo kan helpen om toch het gewenste resultaat te behalen. Innvolve is regelmatig betrokken bij een Second Opinion.

Wat levert het op?

 1. Objectiviteit
  Een second opinion biedt een frisse blik op de situatie zonder beïnvloed te worden door bestaande relaties met leveranciers of technologie. Dit stelt organisaties in staat om een objectieve beoordeling te krijgen van hun huidige IT-omgeving en de voorgestelde veranderingen.
 2. Expertise
  Het inhuren van een externe partij voor een Second Opinion geeft toegang tot gespecialiseerde kennis en ervaring die mogelijk ontbreekt binnen de organisatie of bij de huidige leverancier. Dit kan cruciaal zijn bij complexe vraagstukken zoals een migratie naar de cloud.
 3. Risicobeheersing
  Door een onafhankelijke evaluatie uit te voeren, kunnen potentiële risico’s en valkuilen vroegtijdig worden geïdentificeerd en aangepakt voordat ze grote problemen veroorzaken.
 4. Innovatie
  Een second opinion kan ook nieuwe ideeën en benaderingen aan het licht brengen die mogelijk over het hoofd zijn gezien door de huidige leverancier. Dit stimuleert innovatie en helpt organisaties om hun IT-omgeving naar een hoger niveau te tillen.

Wanneer is een onafhankelijk onderzoek nodig?

Het kan verleidelijk zijn om vast te houden aan de status quo of om te vertrouwen op de expertise van de huidige leverancier. Echter, er zijn bepaalde situaties waarin het verkrijgen van een second opinion essentieel is:

 1. Weerstand tegen cloud adoptie
  Als de huidige leverancier weerstand biedt tegen de overstap naar de cloud, kan een second opinion helpen bij het evalueren van de voordelen en risico’s van deze strategische beslissing.
 2. Problemen tijdens de cloud migratie
  Als een lopende cloud migratie niet volgens plan verloopt, is het raadzaam om een second opinion in te winnen om eventuele knelpunten te identificeren en op te lossen.
 3. Stagnerende cloud migratie
  Als de cloud migratie onnodig stilstaat, kan een second opinion helpen bij het identificeren van de oorzaken van stagnatie en het bieden van nieuwe strategieën om het traject weer op gang te brengen.

Hoe start je een Second Opinion?

Het verkrijgen van een Second Opinion vereist een zorgvuldige selectie van de juiste partij. De volgende stappen zijn daarbij belangrijk:

 1. Identificeer de behoeften
  Bepaal duidelijk welke aspecten van de IT-omgeving een Second Opinion vereisen en welke doelstellingen u wilt bereiken door middel van de evaluatie.
 2. Selecteer een onafhankelijke partij
  Kies een externe partij met bewezen ervaring en expertise op het gebied van IT-infrastructuur en cloud technologie. Zorg ervoor dat ze onafhankelijk zijn en geen belangenconflicten hebben met uw huidige leverancier.
 3. Voer een grondige evaluatie uit
  Werk nauw samen met de gekozen partij, doormiddel van een assessment of workshop om een grondige evaluatie uit te voeren van uw huidige IT-omgeving, inclusief infrastructuur, applicaties, beveiliging en compliance.
 4. Aanbevelingen en advies
  Bespreek de bevindingen en aanbevelingen met uw interne team en gebruik deze informatie om een weloverwogen beslissing te nemen naar de toekomst.

Conclusie

Een Second Opinion in IT is geen teken van wantrouwen tegenover de huidige leverancier, maar eerder een strategische stap om de beste resultaten voor jouw organisatie te garanderen. Door objectiviteit, expertise, risicobeheersing en innovatie aan te moedigen, kan een Second Opinion een waardevolle bijdrage leveren aan succes, vooral in situaties zoals weerstand tegen cloud adoptie of problemen en stagnatie tijdens de migratie. Door zorgvuldig samen te werken met een onafhankelijke partij, kunnen veel organisaties de voordelen van een second opinion ten volle benutten en hun IT-omgeving naar een volgend niveau tillen.

Bekijk onze Cloud Migratie Referenties of neem contact op voor een Assessment.

Wil je graag meer weten over IT security of hoe Innvolve jou kan ondersteunen met bijvoorbeeld een Azure Cloud Migratie. Maak dan direct een afspraak met Dave van Straten.


Gerelateerd

Meer innformatie?

Wil je meer weten over Een Second Opinion in de IT, neem dan contact met ons op.