Dinsdag 24 en woensdag 25 mei 2022 vond Techorama 2022 plaats. Locatie: bioscoop Kinepolis, Antwerpen. Twee dagen, veertien sessies over techniek en interpersoonlijke vaardigheden. Denk aan Azure, Microservices, Microsofts nieuwe Multiplatform Application UI (MAUI) en meer. Deze twee dagen heb ik vanuit INNVOLVE samen met collega Anthony mogen bezoeken en ik neem jullie graag mee in mijn ervaring tijdens Fabulous Techorama Antwerp 2022.

Met zeven sessies van een uur per dag, waren het lange en intensieve dagen. We stonden om 04:45 naast ons bed, zodat we op tijd aanwezig waren in Antwerpen. Locatie was de grote Kinepolis van Antwerpen, waar een groot deel van het complex in gebruik is voor Techorama. Aanmelden en ontbijt vanaf 07:30, gevolgd door drie sessies in de ochtend en vier sessies volgend op de lunch. Tijdens ieder slot waren er in totaal elf gelijktijdige sessies, dus moesten we kiezen welke sessie te volgen.

De sprekers van de sessies zijn vaak bekend in het veld en kwamen van over de hele wereld. Van de Verenigde Staten en Canada, helemaal tot aan Australië. Grote bedrijven zoals OKTA en Microsoft waren aanwezig. Enkele sessies werden gegeven door ontwikkelaars van Microsoft; zij hebben een goede kijk in de keuken gegeven over de ontwikkeling van verschillende producten, zoals MAUI.

Multiplatform Application UI

Een van de interessantste ontwikkelingen in mijn ogen is Microsofts MAUI: Multiplatform Application UI. De afgelopen jaren heeft Microsoft flink ingezet op Xamarin, waarmee het voor ontwikkelaars mogelijk was om cross-platform native applicaties te maken voor met name Android en iOS, terwijl er grotendeels met een gedeelde code-base gewerkt kan worden. De opvolger hiervan is MAUI, en dit maakt het mogelijk om naast cross-platform mobiele applicaties, ook applicaties voor Windows en MacOS te maken. Dit is ook een interessante ontwikkeling voor bedrijven die een applicatie ontwikkelen welke op verschillende platforms moet draaien. Developers kunnen met het MAUI framework productiever voor meerdere platformen ontwikkelen.

Een van de sessies werd gegeven door de Bank van Breda, die de overstap naar MAUI al hebben gemaakt. Hun bankapplicatie heeft ruim 2000 schermen over verschillende domeinen, en de ervaring vanuit het development-team is zeer positief. MAUI was lange tijd in preview, en de eerste stabiele versie is tijdens Microsoft Build vorige week officieel gereleased.

Concluderend kan ik voor mezelf stellen dat deze twee dagen een groot succes waren én iets waar ik veel van heb kunnen leren. Het is tof om zoveel enthousiaste mensen te zien, die er allemaal met hetzelfde doel zijn. Vol inspiratie en nieuwe kennis zal ik de komende tijd druk bezig zijn om deze nieuwe dingen uit te proberen en andere mensen te inspireren. Hopelijk heb ik later dit jaar de mogelijkheid om nieuwe inspiratie op te doen bij een andere conferentie.

Over de auteur:

Thimo is ons nieuwe talent aan het Microsoft front. Dagelijks is hij bezig met het ontwikkelen van applicaties met .NET, Blazor en Microsoft Services. Meer weten over Thimo kijk dan de video Talk Inn with Thimo

Gerelateerd

Meer innformatie?

Wil je meer weten over Techorama 2022, neem dan contact met ons op.