Het Van Dale-woord ‘Thuiswerken’ is ongetwijfeld één van de meest gebruikte in het afgelopen jaar (en we voelen hem al aankomen; ook voor 2022). Waar het vroeger doodnormaal was om altijd op kantoor rond te lopen, is dat nu niet meer zo vanzelfsprekend. Sterker nog; 80 procent van de mensen komt al een hele tijd (bijna) niet op kantoor. Waaronder ook onze Innvolvers. En om daar eens verder in te duiken, hebben wij een aantal collega’s gevraagd hoe zíj hier tegenaan kijken. Zij komen met tips voor thuiswerken waarvan jij wellicht niet wist dat je ze nodig had. Thank us later! ;-)

Breakfast

De thuiswerkdag bij onze collega’s begint altijd met de nodige kop koffie of – in het sjieke geval – met een Latte Macchiato. Bij voorkeur wordt het ontbijt rustig genuttigd bij het afwerken van de mailbox. Innvolvers zitten niet graag stil en dat geldt ook voor het werken in en rondom huis. De tuin, de keuken, een aparte werkkamer, noem het maar op. Regelmatig verplaatsen zorgt voor de nodige afwisseling. Saai? Dat kennen wij niet. En als we het over verplaatsen hebben; zet een stappenteller op de achtergrond aan als je een lang telefoongesprek voert in de huiskamer. Kom je aardig dichtbij je stappendoel; het zal je verbazen.

Time for a break

Werken in de woonkamer is niet geheel privé, want andere bewoners komen zich er af en toe mee bemoeien. ‘’Tussendoor komt één van mijn katten checken of ik nog wel hard genoeg aan het werk ben, waarna ik om 12:00 uur even een rondje ga lopen’’, aldus Merav. Ook geeft Ewout zijn beste tips voor thuiswerken mee: dat je niet in één keer een grote kan water op je bureau moet zetten. Zodat je zo nu en dan moet opstaan voor een glas drinken. En je zó even van je werkplek afkomt. De neiging is groot om non-stop door te knallen, omdat je minder wordt ‘onderbroken’ door collega’s dan wanneer je op kantoor bent. Een praatje aan het koffiezetapparaat is er even niet bij.

Nog meer thuiswerktips á la Innvolve

En daarom is een van dé tips voor thuiswerken van Innvolve; keep on movinn! Een boterham uit het vuistje terwijl je een rondje om het huis loopt. Een glas water halen of de verwarming nóg een standje warmer zetten (het wordt weer kouder!). Al ga je maar even een wasje draaien of een pakketje ophalen. Het voordeel is ook dat je dat uurtje in de avond altijd weer in kunt halen. ‘’Vanuit Innvolve krijgen we veel vrijheid als we thuis aan het werk zijn. Als ik midden op de dag een uurtje iets anders wil doen, haal ik dat in de avond weer in’’, zo zegt Ewout.

Sanne zegt ook dat het belangrijk is om veel contact te houden met je collega’s. Je krijgt nu eenmaal minder mee van elkaar nu we thuiswerken. Dus dat vraagt erom dat je elkaar zelf proactiever opzoekt. ‘’En natuurlijk niet alleen voor werkinhoudelijke zaken, maar ook voor small talk en een lolletje tussendoor. Dat maakt toch dat je daarna weer met nieuwe energie en focus kunt doorknallen!’’.

Een blijvertje?

Of thuiswerken een blijvertje is? Dat is zó lastig om in te schatten, want iedereen ervaart het thuiswerken toch weer anders. Innvolvers krijgen in the end het meeste energie van elkaar en dus van het werken op kantoor. Al is het met sommige werkzaamheden juist efficiënter om er vanuit huis aan te werken. Terwijl bepaalde trainingen of brainstormsessies (zeker met meer mensen) vaak juist veel beter gaan als je face-to-face met elkaar om tafel zit. De kans is groot dat we het thuiswerken en het “op kantoor zijn” steeds meer gaan combineren.

Maar.. wat denk jij?

Gerelateerd

Meer innformatie?

Wil je meer weten over Workinn @ Home: tips voor thuiswerken, neem dan contact met ons op.