WERKEN MET INNVOLVE - VECOZO

VECOZO'S TRANSITIE NAAR DE AZURE CLOUD

VECOZO

  • Opgericht in 2002

  • Hoofdvestiging in Tilburg

  • Zorgsector

  • 200 werknemers

VECOZO:
‘Het landelijke communicatie­punt voor de zorg’

VECOZO speelt een grote en belangrijke rol in de digitale transformatie in de zorg. Met hun platform bieden zij een veilige digitale omgeving waarin zorgaanbieders, zorgverzekeraars, zorgkantoren en gemeenten gegevens uit kunnen wisselen. Het betreft zo’n 50.000 Nederlandse zorgorganisaties, samen goed voor zo’n 3 miljard berichten per jaar die over het platform gaan. Ter vergelijking: bij BKR in Tiel zijn dit maar 50 miljoen berichten per jaar en toch kent iedereen BKR en veel minder mensen VECOZO, bizar toch!?

Ton Bogerd: IT Manager bij VECOZO

Wat is jouw rol binnen VECOZO?
“Ik ben de IT verantwoordelijke binnen VECOZO. Vanuit mijn rol zorg ik dat de software ontwikkeling, het beheer, de security en de architectuur blijft aansluiten bij de Nederlandse zorgmarkt.”

Eind 2018 startte het project ‘Discover-V’. Een innovatief project waarin de gehele infrastructuur van VECOZO werd gemigreerd naar de Azure Cloud. VECOZO ging dit avontuur samen met Innvolve aan. Wij vroegen Ton hoe hij terugkijkt op het Discover-V project en de samenwerking met Innvolve.

“Jazeker! Sterker nog, toen ik zes jaar geleden bij VECOZO kwam werken was het beleid: ‘geen cloud’. Zo kan je zien wat er in 6 jaar kan veranderen, want nu hebben wij geen on-premise oplossingen meer, alles draait in de cloud.”

Was dit jouw eerste ervaring met het migreren naar de Publieke Cloud?

Wat zochten jullie in een partner toen voor Vecozo duidelijk werd dat er een migratie naar de cloud van Microsoft wenselijk was?

“Wij hebben voor Innvolve gekozen vanuit een stuk geschiedenis en vertrouwen dat er al lag. Voor Vecozo is het belangrijk dat wij samenwerken met een partij die zich volledig wil committeren aan het resultaat van Vecozo. Uiteindelijk is dit voor ons een grote, belangrijke stap. Discover-V is een groot project van anderhalf jaar, dus is het belangrijk dat je bij een partner merkt dat zij de juiste kennis én het juiste commitment hebben”

JARENLANG ZEKER VAN DE JUISTE TECHNOLOGIE

Discover-V

“SAMEN MET AJAX IN ÉÉN RIJTJE…”

Hoe kijken jullie terug op de hele migratie?

We kijken terug op dit hele traject met niets meer dan trots en Innvolve is hierin absoluut van zeer toegevoegde waarde geweest. Het is een zware reis geweest. Collega’s hebben weekenden en nachten overgewerkt om de migratie te doen. Zeker de laatste stappen naar productie, die konden niet onder werktijd, dus ik heb diep respect voor iedereen die hieraan heeft meegewerkt. Maar dus ook met heel veel trots. We zijn in de Computable Awards uiteindelijk in de top 10 terecht gekomen van de meest innovatieve projecten van Nederland. Samen met Ajax genoemd in één lijstje en dat is toch een mooie prestatie.