Werken als Consultant

Wouter, Thimo & Anthony versterken Team Innvolve Consultancy met ieder hun eigen expertise, die ze in de praktijk brengen bij een gave opdracht. DAF Trucks, CZ en Vanderlande: bekende namen in de markt, maar wat doen zij daar precies? Welke technieken gebruiken zij daarvoor, wat is het voordeel van werken als Consultant en hoe houden ze ondertussen óók contact met hun Innvolve collega’s bij andere opdrachtgevers? Wij vroegen het!

Hey! Wie ben je en wat doe je?

Thimo: “Ik ben Thimo Koolen en ik ben Software Engineer.”

Wouter: “Mijn naam is Wouter de Veer en ik ben sinds februari Modern Workplace Consultant bij Innvolve Consultancy.”

Anthony: “En ik ben Anthony, Senior Software Consultant.”

Kan je wat vertellen over jouw huidige opdracht?

Wouter: “Momenteel werk ik aan de migratie naar Windows 11 in het team bij Vanderlande, een wereldwijde organisatie in logistieke procesautomatisering.”

Thimo: “Mijn huidige klant is DAF Trucks. Eén van de grootste fabrikanten van vrachtwagens in Europa. In mijn team werken we aan een applicatie die het voor dealers mogelijk maakt om offertes voor klanten klaar te zetten die een onderhoudspakket willen voor een truck. We zijn nu bezig om de oude applicatie om te zetten naar nieuwe technieken. Denk aan .NET 6, .NET 7 en straks .NET 8. Microservices, in een Blazor-omgeving. En juist werken met die nieuwe technieken vind ik heel tof.”

Anthony: “Ik zit op project bij CZ. Een zorgverzekeraar en daarmee een grote organisatie. De kern van mijn werkzaamheden is .NET ontwikkeling. Dus het onderhouden en bouwen van .NET applicaties. De waarheid is dat ik als Senior Software Consultant steeds minder programmeer. Want bij de complexiteit van de organisatie komt een heel groot stuk communicatie kijken. De .NET applicaties moeten namelijk aansluiten op alle andere applicaties. Daarvoor is veel afstemming met andere teams en afdelingen nodig. Mijn project vergt dus veel meer dan alleen ontwikkelaar zijn. De tijd dat je als .NET developer ergens in een hoekje kunt gaan zitten, is écht voorbij!”

Over technieken gesproken: welke techniek gaan we de komende jaren veel zien in ons vakgebied?

Wouter: “Als we het hebben over nieuwe technieken die het komende jaar voor veel verandering binnen de moderne werkplek gaan zorgen, dan denk ik dat je al gauw in de hoek van Artificial Intelligence uitkomt. Microsoft Copilot, met name. Ik denk dat het zowel voor mijn huidige werkzaamheden als voor de eindgebruiker veel toegevoegde waarde gaat hebben.”

Anthony: “Inderdaad. Dat zie je ook echt in de praktijk gebeuren, want veel ontwikkelaars gebruiken al GitHub Copilot. Sommige mensen zijn bang dat ze daardoor hun baan zullen verliezen. Maar die angst heb ik niet echt. Ik denk meer dat AI op dit moment een aanvulling is en dat dat zich alleen maar verder gaat ontwikkelen. Het wordt een soort samenwerking met AI. Bij CZ zijn ze bijvoorbeeld ook met meerdere projecten bezig om automatisch documenten uit te lezen. Dus daar zit zeker een hele grote toekomst in, want nu is dat allemaal handmatig werk. En als je dat kunt automatiseren, gaat dat je heel veel brengen.”

Waar ben je in jouw carrière tot nu toe het meest trots op?

Thimo: “Dat ik bij mijn huidige klant op korte termijn heel veel heb kunnen leren en ook heel veel heb kunnen toevoegen aan het team. We hebben een flinke transformatie doorgemaakt op basis van Scrum en Agile. En we zijn van twee releases per jaar naar een maandelijkse release gegaan. Waardoor we ook steeds meer en steeds vaker waarde kunnen toevoegen voor de klant.”

Mannen: waarom Consultancy en waarom bij Innvolve?

Wouter: “Ik heb er bewust voor gekozen om in de Consultancy te gaan werken, omdat ik iemand ben die met enige regelmaat nieuwe uitdagingen nodig heeft, maar tegelijkertijd ook wel de vastigheid wil hebben van een leuke, goede werkgever waar je op terug kunt vallen. Dat geeft een stukje zekerheid. Het mooie van Consultancy is ook dat je op die manier bij verschillende bedrijven in de keuken kan kijken.”

Anthony: “Wat ik fijn vind aan werken als Consultant bij Innvolve is dat je “best of both worlds” hebt. Ik heb allereerst mijn contacten hier in Vught met Innvolvers die op andere opdrachten zitten. Collega’s die dus ook andere technieken gebruiken binnen andere omgevingen. Hierdoor kan je veel kennis uitwisselen. Maar ook binnen mijn eigen project bij de klant kan ik zelfstandig werken en mezelf constant ontwikkelen. Op die manier, als ik een vraag heb die buiten mijn expertise ligt, dan heb ik altijd collega’s waar ik op terug kan vallen. En niet alleen de .NET collega’s, maar ook de infra-collega’s.”

Thimo: “Het unieke aan Innvolve Consultancy vind ik ook de collega’s. Er is een hele goede sfeer onderling. Innvolvers werken goed samen en je kan makkelijk op iemand afstappen. Een kwestie van korte lijntjes.”

Wouter: “En ik denk dat we als organisatie de meeste waarde bij klanten brengen door de betrokkenheid die we tonen bij de klant, door regelmatig met elkaar in gesprek te gaan. Maar ook blijft Innvolve betrokken bij Consultants die een project bij een opdrachtgever uitvoeren, door elkaar geregeld op te zoeken.”

Thimo: “De meerwaarde voor de klant vanuit Innvolve Consultancy zit ‘m ook in dat we veel kennis hebben van Microsoft over heel veel verschillende domeinen. Dat we al die ervaring hebben en onze kennis via korte lijnen met elkaar kunnen delen, maakt dat we lastige problemen samen tot een goede oplossing kunnen brengen!”

Conclusie

Werken als Consultant betekent werken voor verschillende, gave opdrachtgevers. Voor langere tijd of behoefte aan meer afwisseling, net waar jij behoefte aan hebt. Niet alleen ontwikkel je je op die manier binnen het team van het project, maar ook binnen Innvolve Consultancy blijf je betrokken bij je collega’s. Onderlinge kennisuitwisseling en leren van elkaar. “Best of both worlds” zoals Anthony dat zo mooi zegt. Thimo, Wouter en Anthony: bedankt voor de interviews!

Ook werken bij Innvolve Consultancy? Als Cloud Consultant, Software Consultant of Modern Workplace Consultant? Of gewoon even sparren over Consultancy? Mag ook. Neem contact met ons op!

Gerelateerd

Meer innformatie?

Wil je meer weten over Wouter, Thimo & Anthony over werken als Consultant, neem dan contact met ons op.