Innovatie in de zorg

VECOZO heeft een belangrijke rol binnen de digitale transformatie in de zorg. De platformen van VECOZO bieden een veilige digitale omgeving waar zorgaanbieders, gemeenten, zorgkantoren en verzekeraars gegevens uit kunnen wisselen. Het betreft duizenden Nederlandse zorgorganisaties, samen goed voor miljarden berichten per jaar die door de systemen van VECOZO gaan.

Een flexibele infrastructuur op Microsoft Azure

De keuze voor de cloud is begon op het moment dat VECOZO zag dat de infrastructuur over twee jaar end-of-life zou zijn. VECOZO heeft toen gekozen voor een transitie naar de cloud en uiteindelijk voor Microsoft. Samen met de architecten van Innvolve en VECOZO is eerst het platform gebouwd. Hierna zijn de diensten overgezet naar dit platform. Uiteindelijk zijn alle diensten van een .NET framework naar een .NET Core framework gemigreerd. Op deze manier is de software nog kleiner binnen het datacenter en kan er meer software op hetzelfde datacenter draaien, hier zit ook een stuk van de businesscase.

Innovatie in de zorg

Alle diensten van VECOZO zijn inmiddels gemigreerd. Wij zijn nu vooral bezig met het managen van het platform en de ontwikkeling van nieuwe diensten, de infrastructuur is geen zorg meer voor VECOZO. De manier van werken is totaal anders. Je kan iets aanzetten en als het niet bevalt zet je het uit. Ontwikkelen gaat zo zoveel sneller en zoveel makkelijker. Je kan nu snel nieuwe producten ontwikkelen of gemakkelijk uitbreiden op bestaande diensten.

Besparen en tegelijkertijd innoveren

Het uiteindelijke resultaat is een besparing van meer dan een miljoen jaarlijks. De aanleiding was ook gedeeltelijk financieel gedreven: een infrastructuur bouwen waarmee je kan groeien, maar de kosten voor hardware, software, infrastructuur en mensen afnemen.

Slimme samenwerking

Nu VECOZO inmiddels een tijdje in de cloud werkt zijn de specialisten van Innvolve een uitstekende aanvulling op het interne IT-team. Of het nu gaat om Infrastructuur, Security, Applicatieontwikkeling of specifieke rollen zoals een Scrummaster, bij vrijwel alle disciplines werken we nauw samen. “Voor ons is het belangrijk dat wij kunnen vertrouwen op een partij die zich volledig wil committeren aan het resultaat van VECOZO”.