Wat is de Cybersecurity Awareness Training?

De Cybersecurity Awareness Training [saajbuhrsekjuwritie awejrhnus treening] is er om gebruikers of werknemers binnen een organisatie te trainen inzake hun bewustzijn over (online) veiligheidsrisico’s. Dit is van toepassing tijdens de omgang met bedrijfsgegevens en persoonlijke data. Via een training wordt bewustzijn en herkenbaarheid rondom cybersecurity gecreeërd. Dit kan in verschillende mogelijke vormen, zoals met video’s, een pizzasessie of via een online portaal. Ook leert het gebruikers om te gaan met het thema security. Je traint ze naar een goede omgang met data in hun dagelijkse werkzaamheden.

De output van de Cybersecurity Awareness Training gebruik je als organisatie om te achterhalen waar de valkuilen zitten bij de medewerkers. Waar zijn zij zich al erg bewust van en waar worden nog regelmatig fouten gemaakt? Deze kennis kan je weer omzetten in een verdere actie.

Security is op dit moment een hot item binnen organisaties. Ransomware is heel veel in het nieuws, omdat er steeds meer aanvallen plaatsvinden. Awareness binnen bedrijven wordt daarom steeds belangrijker. Met name om medewerkers mee te krijgen in alles wat er nodig is om de digitale veiligheid van de organisatie te waarborgen.