Wat is Defender for Endpoint?

Microsoft Defender for Endpoint [diefendhur fohr entpojnt] is een Microsoft-applicatie voor het beveiligingen van eindpunten, ook wel devices van eindgebruikers in een organisatie. Het is een feit dat online kwaaddoeners in de meeste gevallen via werknemers een organisatie proberen binnen te dringen om zo bij gevoelige informatie te komen. De applicatie beveiligt zakelijke devices via uitgebreide en toonaangevende detectieoplossingen, reactieoplossingen en antivirus-oplossingen op basis van Microsoft-technologie.

Het doel van Microsoft Defender for Endpoint is om de eindpunten als laptops en telefoons van gebruikers in een organisatie te beschermen van ransomware, mallware en andere cyberaanvallen. Het verstoort vroegtijdig aanvallen en geeft geprioriteerde beveiligingsaanbevelingen. Maar dat is nog lang niet alles. Ook vereenvoudigd deze Defender het beheer van de endpoints, detecteert en reageert het op netwerken en is het geladen met wereldwijde informatie over cybersecurity.

Voor een organisatie is het belangrijk om deze applicatie goed in te richten. Gebruikers moeten namelijk – terwijl ze optimaal zijn beschermd tegen cyberaanvallen – toch nog lekker kunnen werken met hun devices.