WERKEN MET INNVOLVE - QWOATER

QWOATERS TRANSITIE NAAR DE AZURE CLOUD

QWOATER

  • Opgericht in 2016

  • Hoofdvestiging in Tilburg
  • SaaS leverancier
  • 8 werknemers

QWOATER: ‘Veilig en efficiënt Document Management voor de Accountancy­branche’

Qwoater levert Document Management Software voor accountants, werkgevers en werknemer. In samenwerking met Innvolve werd het platform van dit snel groeiende technologiebedrijf eind 2020 volledig gemigreerd naar de Azure Cloud. Met deze stap kan Qwoater de veiligheid en continuïteit van haar platform nog beter garanderen, is de omgeving schaalbaar geworden en is het Cost Management zo ingericht dat zij flexibel kunnen op- of afschalen wanneer dit nodig is.

Ernesto Lopez de Vega: Oprichter, Directeur en Product Owner

Wat is jouw rol binnen Qwoater?
“Mijn rol binnen Qwoater is die van Product Owner en Directeur, maar ik ben ook één van de bedenkers van het concept van Qwoater. Ik loop inmiddels al heel wat jaren rond binnen de accountancybranche en loop daar al lang tegen het probleem aan dat processen rondom het klantdossier, zoals het slim en efficiënt delen van documenten, een flinke uitdaging is. Het antwoord daarop leveren wij met Qwoater."

"Wij hebben als Qwoater een snelle groei doorgemaakt en ook een flinke ambitie voor de toekomst: We willen de hele Accountancy en Administratiekantoren branche bedienen. Dat betekent in ieder geval dat je erg schaalbaar moet zijn, een stabiele omgeving moet hebben en dat de security op orde moet zijn. Wij werken met zeer vertrouwelijke informatie. Ik geloof erin dat wij als SaaS partij niet meer ontkomen aan de mogelijkheden die een Public Cloud leverancier biedt.

Wat was de overweging van Qwoater om te migreren naar de Public Cloud?

"Er zijn natuurlijk een aantal grote Cloud leveranciers. Wij kozen voor Microsoft Azure, puur omdat de Microsoft producten passen in onze omgeving. Ons systeem is op Microsoft technologie gebouwd en dit is dan ook de reden dat wij voor Microsoft Azure kozen."

Waarom kozen jullie voor Azure?

Wat zochten jullie in een partner toen voor Qwoater duidelijk werd dat er een migratie naar de Microsoft Cloud wenselijk was?

"Wij zijn opzoek gegaan naar een partner die bij een bedrijf als Qwoater past. Daarbij vond ik het heel belangrijk dat de aanpak pragmatisch is. Wij wisten toen nog niet goed wat we gingen tegenkomen en wat de juiste aanpak zou zijn. Ik zocht een partner die mee kon bewegen. Innvolve kende ik vanuit het verleden, ik kende hun aanpak en zo met hen in gesprek gegaan. Wat ik vooral belangrijk vind bij partijen waar je mee samenwerkt, is commitment. Dat heb ik bij Innvolve zeker gevonden. Het zit ook in hun naam, maar dat maken ze ook waar: ze zijn gecommitteerd en hebben de juiste insteek en zorgen daarmee dat het lukt."

Het zit in de naam, Innvolve is gecommitteerd, de mensen hebben de juiste insteek en zorgen ervoor dat het lukt

Azure Migratie

“UITEINDELIJK MAKEN DE MENSEN HET VERSCHIL…”

Hoe kijken jullie terug op de hele migratie?

Als ik terugkijk is er één ding wat mij het meeste opvalt en ook een bevestiging is: Je kunt allerlei methodes, technieken of werkwijzen hebben, uiteindelijk zijn het de mensen en hun commitment wat het verschil maakt. Dat zie je ook in dit traject. Uiteindelijk hebben de mensen het gedaan en is het gelukt omdat het moest lukken en iedereen er vol voor ging. Dat is mooi om te zien. Los van alle tools en alles wat je daaromheen ook nodig hebt, de mensen hebben het verschil gemaakt. Samen met Innvolve, en daar zijn wij super blij mee.