Curio

 • 1
  - Opgericht in 1998
 • 2
  - Hoofdvestiging in Etten-Leur
 • 3
  - Onderwijs
 • 4
  - 2300 werknemers
 • 5
  - www.curio.nl

De SharePoint migratie van Curio

Een groot aantal Excel-bestanden van de vastgestelde examen- en diplomaplannen, maar nog géén digitale oplossing om dit makkelijk te reguleren: migreren naar SharePoint. Conclusie: Innvolve en Curio gingen met elkaar in zee om een makkelijke, schaalbare en veilige digitale tool op te zetten. Met de nadruk op “met elkaar”.

Wie ben je en wat is jouw rol binnen Curio?
Mijn naam is Inge Willems en ik ben Manager Examenbureaus van alle Curio-locaties en alle onderdelen binnen Curio.

Waar zochten jullie een oplossing voor?
Curio liep ertegenaan dat wij geen oplossing hadden om al onze beschikbare Excel-bestanden in één digitale oplossing te hebben. Daardoor hebben we Innvolve Innvolve ingeschakeld om deze oplossing voor ons mede mogelijk te maken. Het doel? Een veilige en makkelijke tool voor al onze bestanden.

Curio

En hoe hebben jullie dit samen aangepakt?

Wij zijn als Curio begonnen met het formeren van een werkgroep en onszelf een paar vragen te stellen: “hoe gaan we dit aanpakken?” en “waar gaan we naartoe?”. We hadden alle Excel-bestanden – het vastgestelde examenplan – en dat was meteen onze houvast voor het plan. Want wat moest allemaal toegepast worden in de digitale tool en hoe zetten we dit zo optimaal in? Samen met Ronald, onze man van Innvolve, zijn we gaan kijken hoe we de migratie het beste konden gaan doen voor Curio.

En even over Innvolve: wat was hun toegevoegde waarde in dit traject?
Innvolve heeft ons enorm geholpen in dit traject door constant met ons mee te denken, mee te kijken naar betere oplossingen én om onszelf af te vragen “wat moet er komen en hoe kunnen we dat nóg beter wegzetten dan het er al is?”. En daarin hebben we ook echt hun rol als heel prettig en positief en professioneel ervaren!

“Want dát vonden we echt heel erg prettig in onze samenwerking, dat we het sámen met Innvolve hebben gedaan.

En waar is Curio uiteindelijk het meest trots op?

Curio is enorm trots op het feit dat we een digitale tool hebben ontwikkeld voor het examen- en diplomaplan, waarin we ook managementrapportages kunnen draaien. Waarin we voor de examenbureaus de planningen naar boven kunnen krijgen, met één druk op de knop. En wat óók een makkelijke kopieerfunctie heeft voor onze docenten en portefeuillehouders, om te zorgen dat zij – voor het jaar erna, als het Crebo niet veranderd – eenzelfde examenplan kunnen creëren in het systeem.

Tot slot: Wat zouden jullie de volgende keer anders doen?
Als we terugkijken naar het project, dan zouden wij daar aan de voorkant echt een projectmanager op zetten, zodat we met een duidelijke opdracht richting Innvolve kunnen gaan. Dat we een stappenplan in gedachte hebben en dit samen met Innvolve oppakken. Want dát vonden we echt heel erg prettig in onze samenwerking, dat we het sámen met Innvolve hebben gedaan. Maar de volgende keer dan graag met een duidelijk doel en duidelijke tijdslijn voor onszelf.

Curio