Dat de IT-wereld in rap tempo verandert is natuurlijk geen nieuws meer. Regelmatig volgen onze consultants daarom opleidingen en trainingen om ook op deze manier de kennis up-to-date te houden. Innvolver Philippe reisde hiervoor zelfs helemaal af naar Zurich voor het bijwonen van een training Azure Automation. In deze blogpost deelt hij zijn ervaringen en belangrijkste bevindingen uit de training.

Door Philippe Usmany

“Onderweg naar Microsoft Switzerland voor een training Azure Automation, na een lange autorit van ongeveer 7 uur aangekomen in Zurich met het hotel tegenover het Microsoft kantoor, ideaal! De training wordt gegeven door Marcel Zehner, een Azure MVP en Mirza Delic. Beide heren zijn werkzaam voor Make It Noble, een Microsoft Cloud Gold Partner.

De training gaat voornamelijk over automatisering en tooling die gebruikt wordt voor het automatiseren van infrastructuur binnen Azure en niet over Azure Automation as a Service. Na veel lezingen en handson labs te hebben gevolgd, heb ik ook genoten van de lunch in het restaurant van Microsoft met de deelnemers, overigens allemaal locals en ik was de enige ‘foreigner’. De Zwitserse taal is niet te verstaan maar gelukkig werd de presentatie in het Engels gegeven.

Na een mooie wandeling de avond ervoor bij Rheinfall, de grootste waterval van Europa, de tweede dag gestart met een deepdive in tooling zoals ARM Client en Terraform. Aan bod komt ook Azure Devops in Azure. Deze service kan worden gebruikt in de Cloud of On-Premise voor betere samenwerking tussen Development – en Ontwikkelafdelingen. De producten die aan bod komen zijn een must-have voor bedrijven die voorop willen blijven op de concurrentie en snel willen INNoveren. Kortom ook een aanvulling op de huidige training die ik volg bij Innvolve voor de opleiding Azure Administrator.”

De demolabs en presentatieslides zijn te vinden op http://tiny.cc/AzureAuto.

Gerelateerd

Meer innformatie?

Wil je meer weten over BLOG: Azure Automation Training in Zwitserland, neem dan contact met ons op.