Wat is Microsoft Azure Portal?

Een centrale console waarin je alles kunt bouwen, beheren en controleren. Dat is de Microsoft Azure Portal. [Spreek uit als majkroowsoft ezjuur poortol]. Van simpele web-apps tot hele complexe toepassingen in de Cloud.

Via één geïntegreerde hub kan je als gebruiker alle toepassingen bekijken en beheren. Zoals web-apps, databases, Virtual Machines, Virtual Networks, opslag en Visual Studio-projecten. De grafische interface van de Portal maakt het heel gebruiksvriendelijk, flexibel en kent veel integraties. Bijvoorbeeld de geïntegreerde opdrachtregelervaring van Cloud Shell en andere Azure-services.

Het voordeel van de Microsoft Azure Portal is dat de gebruiksvriendelijke console wordt gebouwd specifiek voor jouw team, project, of afdeling. Er wordt gewerkt vanuit een centrale hub voor het bouwen, implementeren en beheren van alle Cloudresources. Afgestemd op de behoeftes van de gebruikers. Op basis van rollen kunnen beheer- en toegangsrechten worden toegevoegd aan een account, service en operationele niveaus voor een groep of medewerker.

Meer over Azure